Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ultimativni pregled dostavne i pick up hrane u Zagrebu prema žanrovima

dostava

Budući da će restorani još neko vrijeme živjeti od prodaje hrane za van, odlučili smo sastaviti žanrovsku listu dostava i pick upa u Zagrebu. Naravno, ovdje je neophodno upozoriti da hrana u dostavi, osim kad je riječ o formatima poput sushija ili tartar bifteka, ne može biti jednako dobra kao restoranska hrana. No, kako nemamo izbora, nema smisla prigovarati, dok je god hrana za van barem korektna. Evo, dakle, našeg izbora trenutne restoranske hrane za van po žanrovskim usmjerenjima pojedinih restorana.

PIZZA

1. Franko’s Pizza & Bar

frankos-pizza-broccoli

Uz klasične  napoletane možete naručiti calzone, burgere, tjestenine i salate

2. Public

public-pizza

Public uz pizzu priprema i bifteke, lungiće, tuni, paste i salate

3. Karijola

karijola2019-picante

Karijola je, predosjećajući lockdown, početkom studenog uvela dostavu, prvi put u dvadesetak godina rada.

4. O’Hara

o-hara-pizza-salsiccia

Prva zagrebačka pizzeria specijalizirana za Napoletanu dostavlja preko Glova, Wolta i Pauze

BURGERI

Burgeraj

burgeraj

Burgeraj u Preradovićevoj radi isključivo po pick up načelu: nazovete ili pokucate na vrata, naručite i preuzmete na ulazu

2. Rocket Burger

Ovaj sad već klasični burger bar u Tkalčićevoj također radi kao pick up, ali i dostavlja preko Wolta

BISTROI

1. Theatrium

theatrium-tiramisu

Theatrium dostavlja svoj bistronomski meni, te redovito mijenja izbor dnevnih jela: neki dan su kuhali kobasicu od tune

2. Zlatna školjka

zlatna-skoljka-riba

Mala mediteranska gostionica u Martićevoj uglavnom radi po pick up načelu. Bakalar petkom naš je favorit

3. Ficlek

ficlek-fasiranci

Tafelspitz i zagrebački u Ficleku su uvijek dobri. U ovo doba godine logično jr da pripremaju sarmu

FINE DINING

1. Esplanade

esplanade-dostava-102

Esplanade je sa svojim polugotovim programom vrhunskih jela uspostavila najambiciozniji dostavni program u Zagrebu. Osim dostave, Esplanada ima i drive through

1. Noel

noel-nedjelja-1

Ponovljeno 1 nije tipfeler. Noel i Esplanade dijele prvo mjesto u kategoriji koja je najslabije zastupljena u zagrebačkoj dostavi. Noelov tartar biftek ove je zime briljantan, dok su se štrukle od narodnog jela pretvorile u haute cuisine

SUSHI

1. Tekka

tekka-dostava

Uvjerljivo najbolji sushi u Zagrebu. Ako vam prostor na kartici dopušta, probajte nigiri s torom.

2. Takenoko

takenoko

Takenoko je pouzdan i elegantan. Sushi je skoro uvijek ok.

3. Evergreen

evergreen-nigiri

Evergreen i dalje predstavlja jako dobru vrijednost za novac. Prilično veliki meni za dvoje košta 250 kuna.

FUSION/INDIJA/TAJLAND

1. Soi Fusion

Vatrometna, žestoka, strastvena hrana Vida Nikolića kao da je dizajnirana za dostavu, uz dvije ili tri iznimke. Prvaci su dostave koktela.

2. Izakaya

izakaya-g

Izakaya je vodeći zagrebački poke restoran. Donburi je isto odličan.

3. Kai

kai-g

Kai je uzbudljivo mjesto koje se jako kreativno igra uobičajenim formatima poput katsua i bibimbapa . Imaju, također, i focacciu s janjetinom

4. Namaste

namaste-dostava-janjetina

Namasteov bistro u Preradovićevoj kuha veličanstvenu janjeću koljenicu u začinima za curry.

5. Siam Thai

siam-thai-hrana

Virtualni tajlandski restoran Borne Janeša priprema izvrstan crveni curry i veoma dobar tom yum.

NACIONALNI RESTORANI

1. Tač

Tač kuha izvrsna sezonska jela na žlicu, ali i posve originalne delikatese, poput bolognesea od boškarina. U ponudi je i nekoliko steakova

2. Vinodol

vinodol-buhtle

Vinodol je u dostavu stavio glavne favorite iz svog tristotinjak jela opsežnog gastronomskog kataloga. Posebno bismo istaknuli izvrsnu pljeskavicu, jako finu pašticadu i gotovo elegantnu sarmu( koliko god sarma i elegancija zvuče kontradiktorno).

RIBLJI RESTORANI

1. Ponistra

ponistra-riba

U maloj zagrebačkoj konkurenciji ribljih restorana Ponistra već godinama zauzima posebno mjesto. Drago nam je što radi dostavu.

2. Korčula

korcula-tuna

Korčula se unatrag pola godine preporodila. Od umirućeg starinskog restorana pretvorila se u energični riblji bistro.Preporučujemo gavune, brudet i burger od hobotnice.

3. Bota Šare

bota-sare-kamenica-g

Bota Šare povremeno dostavlja svježe kamenice iz malostonskog zaljeva. Više nego dovoljno da dođe na ovu listu.

BEST OF THE REST

1. El Toro

el-toro-dostava

El Toro dostavlja svoj puni jelovnik. El Toro ovaj mjesec radi i nedjeljom. Hrana je veoma dobra, od klasičnog burgera, do ribljih jela s latinskim dodirima.

2. Batak

d-batak-grill

Batak je unatrag godinu dana bitno podigao kvalitetu hrane. Teleći kebab neodoljivo je slastan i nemastan za kriterije domaćih roštiljarni, dok burger više spada u zanatsku, s ne u masovnu proizvodnju, premda Batak ima više od deset restorana.

3. Ribs for Cribs

ribs-4-cribs

Virtualni restoran obitelji Čimbur dostavlja veoma ukusna glazirana rebra i južnjačku deep fried piletinu koja je stotinjak puta bolja od KFC a.

4. Deda ide po svetu – Đurina Hiža – Low&Slow

low-slow-ribs

U proljetnom lockdownu Nikola Božić brinuo se da imamo dovoljno velikih odležanih steakova i zagorskih specijaliteta. U božićni lockdown donosi Low&Slow, dostavu sporo pečenih svinjskih i junećih rebrica, janjećih koljenica i trgane svinjetine iz smokera koje kupci dovršavaju kod kuće. Na neki neobičan način, pandemija iz Đurine Hiže izvlači dodatnu energiju i kreativnost.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.