Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jeste li za raštiku s ječmom(40 kuna) ili japrake od boškarina (75 kuna)? Tač i u ovom lockdownu kuha originalna nacionalna jela

tac-dostava-bolognese-boskarin

U proljetnom smo lockdownu gotovo svakodnevno naručivali hranu iz više ili manje etabliranih zagrebačkih restorana. Uz Noelov tartar biftek, najbolji su nam dojam ostavila razna jela na žlicu iz Tača, jednog od dva vodeća zagrebačka tradicijska nacionalna restorana. Bile su to sipice i bobu i bolognese od boškarina.

Tačov zimski dostavni meni još je zanimljiviji od proljetnog. Varivo od mlade raštike i ječma, koje košta samo 40 kuna, izgleda kao srčani i zdravi ručak koji će nas ugrijati u ove sive i hladne dane. Još bolji dojam ostavlja japrak od boškarina: svi kuhaju sarmu s govedinom i svinjetinom iz supermarketa, a Tač, evo, kuha japrake s boškarinom, mesom lošim za steakove ali odličnim za mljevenje.

Prilično privlačno doima se i bronzinić, jelo koje Tač opisuje kao varivo od sipica s ječmom. Tu su, naravno i sipice s bobom i bolognese iz proljetne dostave, ali i čitav niz jela koja dobro funkcioniraju u transportu, poput srdela na savor, fritto-mista, bečkog i zagrebačkog šnicla. Precizno pohanje s čvrstom korom podesno je za dostavu, jer se ne mora jesti vruće i  manje je podložno parenju u zagrijanim kontejnerima za dostavu

Bečki i zagrebački šnicli dolaze od teleta ličke buše, lokalne pasmine prilično snažnog okusa, što dodatno govori o originalnosti Tačova pristupa tradicijskoj nacionalnij gastronomiji. Tač dostavlja preko Glova ili samostalno, a hrana se može pokupiti i u na vratima restorana, na adresi Vrhovec 140.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.