Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

David Skoko definitivno je bolji chef od barem 90 posto kuhara na 24Kitchen

skoko

Na 24Kitchen upravo prikazuju reprize emisije Stari gušti, nova kužina (Tradition with a Twist) koju je veliki istarski chef David Skoko za tu TV mrežu snimio 2018. godine. Prije dvije godine, kad su se Stari gušti, nova kužina premijerno prikazivali, bili smo, razumljivo, impresionirani činjenicom da je napokon eto i jedan hrvatski chef izašao na međunarodno televizijsko tržište. Sad kad u miru gledamo reprize, možemo sa zadovoljstvom konstatirati da su Skokini recepti, koliko god bili prilagođeni najširoj publici, neusporedivo kompetentniji od 90 do 95 posto sadržaja na 24Kitchen, uključujući i recepte pojedinih globalnih superzvijezda poput Nigelle Lawson.

U Skoknim receptima nema podmetanja loših sastojaka tako tipičnog za food televizije, nema pogrešnih koraka u postupcima, ali ima jako puno talenta i napora da se afirmiraju neka od važnijih načela moderne globalne gastronomije, poput lokalnosti, održivosti i zero wastea.

Uzmimo kao primjer jučerašnju emisiju u kojoj je Skoko pohao srdele i poslužio ih sa čipsom od srdelinih kostiju; taj mali ali izuzetno važan detalj, čips od kostiju, izdiže Davida Skoku iznad većine chefova s 24Kitchen. A takvih je detalja mnogo. Velika je šteta što 24Kitchen nije odlučio snimati drugu sezonu Tradition with a Twist u Istri. Mogli smo dobiti jednu od spektakularnijih TV emisija o hrani proizvedenih zadnjih godina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.