Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KAKO IZBJEĆI RESTORANSKI LOCKDOWN Lista hotela koji su otvoreni i u kojima možete pristojno jesti

navis

Božićni se lockdown poklopio s razdobljem u godini kad većina hotela na obali ne radi; jadranski se hoteli otvaraju pred Božić kad bi i lockdown trebao završiti. Ipak, uspjeli smo sastaviti listu solidnih do odličnih hotela u cijeloj Hrvatskoj, koji trenutno jesu otvoreni i u kojima se može pristojno do dobro jesti.

Naravno, u tim hotelima morate prespavati, jer prema pravilima novog lockdowna hotelski restorani smiju posluživati samo hotelske goste. Nije, međutim, objašnjeno kako hotel treba postupiti ako hotelski gost pozove na ručak ili večeru osobu koja nije hotelski gost. Hoće li hotel to tolerirati ili gostu svog gosta mora zabraniti ulazak u restoran. Ako ne možete jesti u svojim omiljenim restoranima, vikend na moru može biti prilika da barem nakratko pobjegnete od lockdowna. Evo liste otvorenih i dobrih hotela s hranom.

1. Esplanade, Zagreb

oleander-esplanade

Prije mnogo godina jedan naš kolega iz Globusa svoj je zimski godišnji odmor redovito provodio u Esplanadi. Ne bi nas čudilo da se zagrebački ovisnici o restoranima prijave na par dana u Esplanadu kako bi mogli jesti u Zinfandel’su ili Bistrou i uživati u blagodatima hotelskog doručka.

2. San Rocco, Brtonigla

San Rocco je eminentno gastronomski hotel. Sezona je bijelih tartufa po kojima je San Rocco osobito poznat, pa je ovaj začetnik žanra butiknih hotela u Hrvatskoj idealno mjesto da pobjegnete od lockdowna.

3. Cattunar Wine Residence, Nova Vas (kraj Brtonigle)

cattunar-hotel-spa

Hotel uglednog vinara Franka Cattunara ima vrlo luksuzne sobe, ali nema kuhinju. Što nije problem, budući da se hrana dostavlja iz obližnjeg San Rocca.

4. Peteani, Labin

peteani

Jedini dobar labinski hotel ima sve poznatiji restoran, koji se bavi moderniziranim verzijama tradicionalne istarske kuhinje. Labin je ionako jedan od najljepših istarskih gradova, kojeg zaista vrijedi upoznati.

5. Lone, Rovinj

lone

Lone na ovoj listi nije zbog kvalitete hrane, jer hrana u Loneu već dugo nje ništa osobito, nego zato što se radi o jednom od rijetkih rovinjskih hotela koji su trenutno otvoreni. Većina ih se otvara pred blagdane. Sobe u Loneu su udobne, a servis je prije tri tjedna funkcionirao baš izvrsno. I može se jesti.

6. Navis, Opatija

navis-pristaniste1

Navis je perfektno odredište za Zagrepčane koji žele zbrisati od lockdowna. Jako dobre sobe, fantastični pogledi i odličan restoran s puno svježe ribe, wagyua , kao i izvrsnog sushija, a sve to za samo sat i pol vožnje, čine Navis neodoljivo privlačnim.

7. Bevanda, Opatija

bevanda
Bevanda, Opatija

Bevanda ima i raskošno uređene sobe i atraktivno dizajniran restoran s lijepim pogledima. I izvrsnu vinsku listu koju potpisuje sommelierski šampion Klaudio Jurčić

8. Park, Split

hotel-park-split-restoran-chef-nikola-eterovic

Prije četiri ili pet godina Parkov je restoran imao više nego dobru kuhinju. Park, najbolji splitski hotel, ima barem tehničke pretpostavke da bi se ondje solidno jelo.

9. Osijek, Osijek

osijek-hotel-lobi

U hotelu Osijek kuha vrhunski chef Tomica Đukić. Sobe imaju atraktivne poglede na Dravu, a iz hotela se izlazi na dugo šetalište uz Rijeku.

10. Waldinger, Osijek

waldinger

Waldinger je ugodan hotel u samom centru Osijeka s odličnim servisom i dobrim restoranom opće prakse.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.