Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo zašto je taksist bez maske važan za novi lockdown hrvatske ugostiteljske industrije

taxi

U petak oko jedan i petnaest ušli smo u automobil zagrabačkog Radio Taxija na stajalištu u Martićevoj, kod križanja Martićeve i Smičiklasove. Vozač srebrne Škode Octavije nije imao masku. Tijekom vožnje do Green Golda vozač se bar šest ili sedak puta zakašljao. Škodini su prozori bili zatvoreni, jer je zadnjih dana u Zagrebu temperatura tek neznatno iznad nule.

Naša je geška što poslije prvih sto metara, kad smo vidjeli da taksist ne kani staviti masku, nismo zaustavili auto i izašli iz taksija. No, svejedno nam je nevjerojatno da vozač koji pripada najvećoj zagrebačkoj taksi grupaciji ne želi nositi masku, kraj pedesetak mrtvih na dan.

Jasno je da je naš taksist iz Martićeve neodgovorni idiot. No, njegovo ponašanje nije ograničeno samo na taksističku službu (mnogi vozači Ubera, Bolta i Cammea takodjer ne nose maske, kao i neki drugi djelatnici uslužnih poslova). Ponašanje našeg neodgovornog taksista izravno utječe na stanje epidemije u društvu i na posljedice epidemije. Svatko, tko se kraj 4000 zaraženih i pedesetak umrlih dnevno ne pridržava minimalnih epidemioloških mjera, potencijalno izravno utječe na širenje epidemije. Što je dovelo do novog lockdowna.

Ljudi poput našeg današnjeg taksista, kojeg bi trebalo kazniti zbog neodgovornog ponašanja i potencijalnog širenja epidemije, spada u niz hrvatskih građana koji su nas, skupa s nekompetentnom Plenkovićevom Vladom, doveli do sadašnje katastrofe i do novog lockdowna, pa tako i do zatvaranja restorana i kafića.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.