Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Plenković proglasio božićni lockdown: u subotu se zatvaraju restorani, kafići, teretane, kladionice…

plenkovic-n1

Premijer Plenković danas je objavio odluku o božićnom lockdownu. Kao što se neslužbeno najavljivalo, zatvaraju se restorani i kafići. Restorani će moći pripremati hranu za dostavu bez ograničenja radnog vremena. Zatvaraju se i teretane, kladionice i kasina.

Hoteli mogu ostati raditi, ali hotelski restorani smiju posluživati samo hotelske goste. 

Shopping centri i svi ostali dućani mogu normalno nastaviti raditi, s tim da se pekarnice moraju zatvoriti u 22 sata. Posve je jasno da je Vlada morala uvesti barem djelomični lockdown još prije mjesec ili mjesec i pol dana, kako bi se sve moglo otvoriti u prosincu.

Radi se o fatalnom zakašnjenju Andreja Plenkovića, koje je izravno skrivilo ovaj božićni debakl i utjecalo na svakodnevne tragične posljedice epidemije.

No, nije jasno zašto i na temelju kojih podataka Vlada misli da su restorani epidemiološki riskantniji od shopping centara , gdje se , u zatvorenom prostoru, okuplja neusporedivo više ljudi, koji su stalno u pokretu što znači da virus neprekidno može cirkulirati.

Vladine su se mjere ponovo prelomile na najslabijima i najmanje organiziranima, dakle na restoranskoj industriji. Božićni lockdown trebao bi trajati do 21. prosinca.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Plenković proglasio božićni lockdown: u subotu se zatvaraju restorani, kafići, teretane, kladionice…

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min