Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nigella Lawson namazala je tost s obje strane. Vijest je dospjela i na CNN

nigella-lawson

Kako namazati maslac na tost i ne zvuči baš kao pitanje koje bi izazivalo rasprave. Ali u nedavnom slučaju i Engkeskoj ne da je izazvalo, nego je žestoko podijelilo kvnost i preraslo u omanji skandal. Nigella Lawson, celebrity chefica i jedna od najpopulrnijih autorica kuharica svih vremena, u novoj epizodi serije Cook, Eat, Repeat na BBC2, odlučila je s gledateljuma podijeliti svoju tehniku mazanja tosta.

Punih pet minuta Lawson je objašnjavala kako maslac namazati na tek prženi tost. Skandal je, međutim, nastao  kad je chefica namazala tost s obje strane. Točnije: kad se tost izvadi iz tostera namaže se s jedne strane, pa se opet namaže i malo posoli cvijetom soli. 

“Preferiram dvofazni pristup mazanju tosta,” objasnila je, “a do sada smo vidjeli samo prvu fazu. Jeste li spremni? Za drugu fazu trebam još malo maslaca koji će ostati na površini u malim flekicama. I malo ću ga posoliti. To je platonski ideal tosta.”

I onda se javnost na društvenim mrežama posvađala. “Samo Nigelli može pasti na pamet da nas ozbiljno pokuša naučiti kako mazati tost,” napisao je jedan komentator. Oni manje koncentrirani sukobili su stavove oko toga smije li se ili ne tost mazati s obje strane, a stariji fanovi sjetili su se vremena kad je Nigella Lawson Englezima objašnjavala kako skuhati jaje.

No, ovaj slučaj dnevne Twitter histerije nije se zadržao na društvenim mrežama. O njemu su izvojestili svi svjetski mediji, i čak je i CNN našao prostora za dvostruko mazani Nigellin tost u masi vijesti o Trumpu i pandemiji. Telegraph je otišao još dalje i anketirao nekoliko chefova o tome. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.