Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Zatvorena je La Verna u Tkalčićevoj, restoran s najgorom pizzom u Zagrebu

Na La Verninoj web stranici piše da ta zagrebačka tratorija, otvorena uoči lockdowna, normalno radi. Na La Verninom faceu nema ni riječi  o zatvaranju. U stvarnosti, La Verna trenutno ne radi. U tom lokalu na samom kraju Tkalčićeve, kraj hotela Akademija, trenutno se obavljaju teži građevinski radovi.

U La Verni smo jeli samo jednom. Naručili smo napoletansku pizzu, da bi dobili neko polutvrdo tijesto, koje je mjestimično bilo debelo punih pet centimetara. Bilo nam je pomalo zabavno, a pomalo neugodno, slušati osoblje kako iskreno govori o tome da ne znaju kako zapravo napoletana treba izgledati. Čak su nam rekli da na  internetu nisu čitali ništa o napoletani ali su je, eto, svejedno pekli. Takav je restoran definitivno zaslužio da se zatvori.

La Verna nije jedini lokal u Tkalčićevoj koji trenutno ne radi. Ponovo   je zatvorena turska Lokma, French Tacos nije se ni stigao otvoriti, Mikina klet zatvorila se poslije nedavne smrti vlasnika, uglednog Darka Belušića, a zatvorilo se i više kafića. Danas nije radio čak ni Sunčani sat.

Tkalčićeva, definitivno, nije mogla podnijeti godinu bez turizma. Zaista ne znamo kako će preostali lokali u glavnoj zagrebačkoj  turističkoj   ulici podnijeti idućih nekoliko mjeseci.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Zatvorena je La Verna u Tkalčićevoj, restoran s najgorom pizzom u Zagrebu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min