Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

IMPOSSIBLE MILK Ljudi iza slavnog brenda bezmesnih burgera napravili su biljno mlijeko ‘isto kao kravlje’

barista championship 2019 (5)

Mučite li se kao mnogi s netolerancijom na laktozu a ne možete podnijeti kavu s bademovim i sojinim mlijekom, spašeni ste. Impossible Foods, kalifornijska tvrtka koja je napravila prvi masovno popularni bezmesni burger “koji krvari”, najavila je novi proizvod. Impossible Milk je biljno mlijeko koje je, tvrde, okusom, teksturom i ponašanjem u kuhanju potpuno isto kao kravlje.

Na nedavnoj video konferenciji osnivač i direktor Impossible Foodsa Patrick Brown predstavio je prototip Impossible Milka. Napravili su ga sa skupinom znanstvenika, a na konferenciji su pokazali kako se koristi za kavu, napravili su cappuccino s bogatom i lijepom pjenom.

impossible-milk

Impossible Foods donio je promjenu na tržište jer je prvi koristio napredne tehnologije kako bi od biljnih sastojaka na molekularnoj razini stvarao teksture i okuse hrane životinjskog porijekla koju njihovi proizvodi imitiraju.

Nisu otkrili što su sve točno koristili za Impossible Milk, Brown je rekao samo da su kao bazu odabrali sojine proteine, zbog njihovih hranjivih vrijednosti i dostupnosti sirovine. Cilj je ponovno napraviti proizvod biljnog porijekla koji korisnici po okusu neće moći razlikovati od životinjskog.

Brown je rekao da njihov Impossible Milk nema baš ništa zajedničkoj s bademovim, zobenim, rižinim, sojinim ili drugim vrstama biljnih mlijeka, koja redom smatra neadekvatnim zamjenama za pravo mlijeko, “Da nije tako, više ne bi bilo ni mliječne industrije i proizvodnje sira.” Impossible Foods još dorađuje finalnu recepturu za svoje mlijeko i još nemaju ciljni datum izlaska na tržište.

Impossible Foods je samo ove godine dobio 700 milijuna dolara novih ulaganja i trenutno za njih radi 100 uglednih svjetskih znanstvenika. Cijela ideja njihovog biznisa je održivost. Proizvodnja zdravije hrane koja manje utječe na okoliš. Impossible Foods tvrdi da bismo, kada bismo idućih 15 godina svake godine udvostručivali proizvodnju alternativa, do 2035. prestali biti ovisni o životinjskom mesu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.