Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Fine stvari imaju novi web shop na kojem možete kupiti 229 izvrsnih pića, uključujući vina i šampanjce iz vinoteke obitelji Dusper

Lockdown i korona pokazali su se dobri za maloprodaju alkoholnih pića. Ljudi piju manje u restoranima, barovima i hotelima, ali zato piju više kod kuće. Pa su tako i zagrebačke Fine stvari, distributer nekih od najfinijih pića koja su ikad ušla u Hrvatsku, odlučile obnoviti svoj web shop, koji je vrlo dobro funkcionirao za vrijeme korone. Sada uoči blagdana, optimalno je vrijeme za redizajn i jačanje ponude.

Prvo, navigacija na redizajniranoj stranici Finih stvari jako je jednostavna. Kupcu treba vrlo malo vremena da dođe od željene boce, koja je uvijek precizno označena cijenom. Drugo, Fine stvari bitno su ojačale repertoar. Uz uobičajenu izvrsnu ponudu relativno rijetkih whiskyja poput škotskog  Kilchomana i oregonskog Waywarda, ili najpoznatijih vrhunskih brendova poput Blantona, Kavalana Vinho Barrique i Balveniea 18, te uz sjajnu ponudu ginova na čelu s Aviationom, votki predvođenih Titom i vermuta s tradicionalnim torinskim Mulassanom, Fine stvari snažno su ojačale ponudu vina.

Fine stvari, naime, uz “svoj” šampanjac Jacquesson prodaju i vina tvrtke Vinotrade obitelji Dusper.  Obitelj Dusper bila je, podsjetimo , prvi uzvonik luksuznih vina u Hrvatsku. Sada se na Finimm stvarima mogu kupiti buteljke Silvija Jermana, Miguela Torresa, Jean Marc Brocarda, pa Biondi Santi (najvažnija kuća iz Brunella di Montalcina), kao i šampanjci Bollinger i Roederer uključujući Cristal iz 2012. koji košta oko 2100 kuna. Tu su jošmnogi hrvatski proizvođači, s manje poznatim no iznimno vrijednim buteljkama kao što je Testamentov babić Dalmatian Dog, osvajač ovogodišnje Decanterove zlatne medalje.

Fine stvari drže i niz rariteta: rum Caroni iz Trinidada, čija je destilerija zatvorena, spada među vrednije boce na webu Finih stvari. Direktor Finih stvari, ugledni zagrebački barmen Zlatko Ivkić, kaže kako je glavna ideja ovog web shopa da potrošačima omogući kreiranje vlastitog kućnog bara najvišeg kvalitativnog ranga, po cijenama koje nisu najviše na svijetu.

Dapače, niz jakih pića predstavljaju dobru vrijednost za novac. Posebno je zanimljivo da su Fine stvari počele koristiti sandučiće za isporuku pića.

Dakle, ako poželite neku do njihovih buteljki odmah, ovu sekundu, čim platite narudžbu (što, naravno, ide internetom) dobit ćete SMS za preuzimanje pića. Kad dobijete SMS, trebate se odvesti u Folnegovićevu ulicu, do ulaza u restoran RougeMarin, gdje se na vratima nalaze dva siva ormarića. Nazvat ćete broj koji ste dobili SMS om, a zatim prisloniti telefon na ormarić. Druga opcija je da skinete aplikaciju i sve obavite s par klikova. Ormarić će se otvoriti pa možete, beskontaktno, preuzeti svoju bocu. Nedjeljom, praznikom, bilo kada.

Naravno, ova beskontaktna prodaja vrijedi samo u Zagrebu. Fine stvari od samog su se osnutka uvrstile među inovatore na hrvatskoj sceni jakih pića. Njihov hrabri, uzbudljivi portfolio kao i moderni način prodaje, potvrđuju visoki status Finih stvari među domaćim distributerima finih alkohola.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.