Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jedina kineska čajana odselila je iz Ilice i postaje susjedski bistro u Gajnicama

cajana-jing-yuan

Kineska čajana i bistro Jing Yuan u Ilici jedno su od najdragocjenijih mjesta u Zagrebu. Uređena toplo i intimno, s više od 20 vrsta vrhunskih kineskih čajeva, raznovrsnom i brojnom stalnom publikom, uvijek prisutnim ljubaznim vlasnicima i dobrom, jednostavnom autentičnom kineskom hranom koju kuha Igor Zrinski, Jing Yuan je jedno od onih mjesta kakva u vodičima svjetskih gradova obično završavaju u rubrici hidden gems. 

Jing Yuan ovih dana, međutim, napušta centar Zagreba. S diskretne ali izvrsne pozicije u Ilici sele se sedam kilometara izvan centra, na adresu Stare gajnice. Vlasnici Ivy i Alex Wang u Gajnicama će zadržati istu ponudu.

Kako nam je objasnio gospodin Wang, pandemija Covida-19 dramatično je smanjila promet u čajani. “Imali smo dvije opcije: otići još bliže centru u veći najam ali potencijalno veći promet, ili tražiti povoljniju lokaciju.” Kako u strogom centru nisu našli odgovarajuću lokaciju (“kao bistro i čajana u jednom dosta smo komplicirani što se prostora tiče”) odlučili su se za praktičniju opciju. 

“Naravno, kao čajani koja promovira pijenje čaja bilo bi nam puno bolje negdje u samom centru. Bistro, s druge strane, ima puno šire opcije. Tako da smo zasad odlučili doći u Gajnice s istom ponudom, kao bistro i čajana, a nastaviti tražiti manji prostor u centru, možda i s vrtom, kako bismo iduće godine u gradu mogli otvoriti čajanu.”  Za civiliziranost zagrebačke scene važno je da mjesto poput Jing Yuana preživi i da se eventualno proširi. Nadamo da će u tome i uspjeti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.