Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nakon Kraljice sad i Princ Charles destilira svoj gin s biljem iz kraljevskih vrtova

princ-charles-gin-g

Čini se da je engleska kraljevska obitelj pronašla novu strast. Dosad su bili poznati više kao ljubitelji gina s ove druge, konzumentske strane. Kraljica Elizabeta II, recimo, ne preskače popodnevni koktel sa ginom i Dubonnetom. U zadnjih godinu dana, međutim, Windsori destiliraju na veliko. Prvo je kraljica u prodaju pustila svoj gin s više od 250 vrsta bilja iz vrtova Buckinghamske palače, koji se do ove godine destilirao samo za potrebe obitelji. Ovih dana, svoju je prijestolonasljedničku etiketu predstavio Princ Charles

Charlesov organski small batch gin, dvije funte skuplji od kraljičinog (47 funti) napravljen je naravno s biljem iz njegovih vrtova, s imanja u Glucestershireu. Princ je stari zagovornik ekološke poljoprivrede i proizvođač biodinamičkog voća i povrća. Baza gina je alkohol od rijetke lokalne autohtone pšenice, a destiliran je s verbenom, tiijanom i ružmarinom.  

charles-gin

Londonska luksuzna robna kuća Fortnum & Mason, koja ga prodaje, tvrdi da gin Princa Charlesa “kao i vrtovi u Highroveu iz kojih dolazi, ima vrlo klasičan stil s neizbježnim dodirom divljine.” Sav prihod od prodaje gina ide u Charlesovu humanitarnu fondaciju koja školuje i zapošljava mlade iz najsiromašnijih britanskih i imigrantskih obitelji.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.