Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pogledajte kako ujesen izgleda Grimalda, jedan od najljepših hrvatskih vinograda (VIDEO)

grimalda-jesen-2020-2

Vinarija Matošević na svom je Facebook profilu objavila spektakularan video Grimalde, jednog od najljepših vinograda u Istri i Hrvatskoj. Teško je reći u koje doba godine su vinogradi najljepši, ali vrijeme između listopada i studenog svakako je jedna od najljepših faza, kad je sunce još visoko, trava još zelena a vinogradi pozlate u jesenskim bojama.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Grimalda je kružni vinograd iznad Cerovlja blizu Pazina, s fantastičnim ekspozicijama, jednim do najboljih tla u Istri i dvanaestak hektara u koje je uložen golem kapital i rad. Ivica Matošević Grimaldu je kao napušteni vinograd kupio prije petnaest godina.

Danas na njoj dominira biološki uzgoj koji je dao malvazije, chardonnaye, sauvignone i crne sorte za etikete Grimalda koje postižu impresivne rezultate. Ivica Matošević,  Ivice Matoševića, glavni ideolog istarskog vinarstva i vinogradarstva, Grimaldu neprekidno razvija. Grimalda je jedan od tehnološki najmodernije opremljenih vinograda u Hrvatskoj i projekt s kojim bi trebalo početi stvarno zoniranje vinograda u Istri, jedan od najvažnijih projekata za budućnost lokalne vinske industrije.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.