Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zatvorio se Piacere, špageterija za van u Staroj Vlaškoj

piacere

Šetnja Zagrebom podrazumijeva svakodnevno suočavanje s novozatvorenim lokalima. Tako smo danas u Staroj Vlaškoj blizu vinoteke Svijet vina i preko puta Good Fooda, vidjeli da u Piacereu nema nikoga. Na vratima piše da su privremeno zatvoreni, i da se obavijesti o njihovim budućim potezima mogu pratiti na Piacereovu Facebooku i Instagramu. No, tamo nema informacija o trenutnom ili budućem statusu lokala.

Piacere je otvoren prije manje od godinu dana, s privlačnom i pametnom idejom da pastu pretvori u fast food koji se jede dok šećete ulicom. Piacere je sva jela kuhao od svježe, na licu mjesta proizvedene tjestenine. Pripremali su pet do sedam umaka opće prakse, a cijene su bile korektne. No, prvo su se suočili s nizom logističkih problema, poput prekuhavanja paste tijekom transporta u zaparenim kutijicama, a zatim i s nedostatkom originalne ponude. 

Radite li bolognese ili carbonaru, morate postići ozbiljno visoke kulinarske standarde. Puno je praktičnije pripremati nekoliko originalnih umaka neoprerećenih sjenom klasika. Osim toga, Zagrepčani, čini se, nisu navikli jesti pastu iz ruke na ulici, kao što Japanci jedu ramen. Piacere je pokušao povećati promet postavljanjem terase, ali ako imate pravi restoran s tjesteninom a ne samo takeaway, morate imati i dobro maslinovo ulje, salate, bar pet šest ozbiljnih buteljki, pa nešto predjela i deserata, što znači da vam se poslovni model drastično mijenja. I tako se Piacere privremeno zatvorio.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.