Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Francuskoj normalno rade još samo tri restorana s tri Michelinove zvjezdice

michelin-france

Francuska vlada u 54 je departmana uvela zabranu rada restorana. Ta se mjera sada odbnosi na 46 milijuna stanovnika uključujući i Franucsku Polineziju. Na cijelom tom području relativno normalno mogu raditi samo tri restorana s tri Michelinove zvjezdice: l’Auberge du Vieux-Puits, Les Près d’Eugénie i Christopher Coutanceau.

Oni francuski restorani koji još rade, moraju zatvarati u devet navečer, a iznimaka nema ni za restorane u hotelima. Oni nakon 21 sat smiju isporučivati samo hranu za room service. U francuskim departmanima u kojima još nema skraćenog radnog vremena ni lockdowna, restorani rade prema epidemiološkim mjerama. Francuski predsjednik Emanuel Macron i vlada ograničenje su proširili nakon što su uveli skraćeno radno vrijeme u Parizu i okolici, Grenobleu, Lilleu, Lyonu, Toulouseu i još nekoliko velikih gradova i gastronomskih središta. 

Francuska je u zadnja 24 sata imala više od 50 tisuća novozaraženih, ukupno je registrirala 1.138,507 zaraženih Covidom-19. Država je u prvom valu promptno reagirala i pokušala pomoći restoranima, vinarima i ostalim industrijama vezanima uz gastronomiju, jedan od najjačih nacionalne ekonomije, ali uz odbijanje osiguravajućih kuća da priznaju pandemiju kao rizik i isplate odštete i drugi val zatvaranja na koji su prisiljeni, više nitko ne zna kako će nakon svega izgledati francuska restoranska industrija.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.