Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

INTENZIVNO NE PREPORUČUJEMO Pjenušac Napoleon koji trenutno košta 16,5 kuna, vjerojatno je najgore vino punjeno u Hrvatskoj

napoleon-mladina

Jučer smo u nekoliko kvartovskih supermarketa vidjeli buteljke Napoleona, pjenušavog vina koje se puni u jaskanskoj Mladini. Na Mladininoj web stranici nema, međutim, ni spomena Napoleona. Mladina se opravdano stidi Napoleona.

Riječ je o gaziranom vinu (to znači da se u vinsku bazu dodaje CO2), koje je potpuno tupo, nema nikakav miris ni okus i koje se doima kao obojena vodica s nešto mjehurića i dodane kiseline. Napoleon je vjerojatno najgore vino koje se komercijalno puni u Hrvatskoj. Njegova trenutna cijena, od 16,50 ili 16,90 kuna pretjerana je za Napolenovu razinu kvalitete, ali vjerojatno ne može biti puno niža zbog troškova boce, etikete i distribucije.

Jasno nam je da uz božićne i novogodišnje blagdane ljudi kojima nije stalo do vina kupuju Napoleon, kako bi doma imali nešto pjenušavo. I i to je ok. No, sasvim nam je nerazumljivo da bilo tko kupuje Napoleon izvan novogodišnjeg konteksta. Šesnaest ili sedamnaest kuna mali je novac, ali zaista je puno zdravije i pametnije da ga poklonite nekom prosjaku na cesti nego da kupite Napoleon. Želi li Mladina ikada ponovo postati ozbiljna vinarija, morala bi izbaciti Napoleon iz svog portfolija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.