Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Udruga WOW u Zagrebu je predstavila četiri vinarije koje su 2020. osvojile Decanterove medalje

wow-decanter-vinari-g

Ovogodišnje pandemijsko izdanje Decanterovih Svjetskih vinskih nagrada, najutjecajnijeg svjetskog ocjenjivanja vina koje se svake godine održava u Londonu, donijele su fenomenalne rezultate hrvatskoj vinskoj industriji – čak 170 medalja, od čega tri platinaste (Cattunar Nonno 2015, Kozlović Selekcija Malvazija 2017 i Kutjevačka Graševina de Gotho 2018)  i 11 zlata za nešto više od 200 prijavljenih vinarija. 

Četiri vinara nagrađena na Decanteru u petak je u Zagrebu predstavila Udruga Women on Wine. U Lateralu, mjestu s vjerojatno najboljim pogledom u Zagrebu, svoja su vina predstavile vinarije Cattunar koja je na Decanterovim nagradama osvojila platinu za svoj oranž Nonno 4 Terre iz 2015, vinarija Pilato koja je dobila zlatnu medalju za Malvaziju 2019, Košćak koji je u Londonu dobio srebro za Sauvignon 2019 i vinarija Kopjar, koja je za graševinu dobila srebrnu medalju i još četiri brončane za svoja druga vina. 

Osim pobjedničkih vina, u Lateralu su se u petak točili i  Pjenušac 2607 blanc de noir vinarije Košćak, Pilato Malvazija Sur lie i Cattunarov teran Kapi, dio pionirskog projekta četiri zemljek koji već godinama vodi Franco Cattunar. 

Foto/Mario Draušnik, Juraj Sremec

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.