Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BIRAMO NAJBOLJI ZAGREBAČKI BIFTEK Ružičasto-crveni biftek u Le Bistrou preuzeo je vodstvo

le-bistro-biftek-g

Kao što se vidi na fotografiji, biftek koji smo danas pojeli u Esplanadinom Le Bistrou pečen je doslovno savršeno: njegov ružičasto-crveni presjek čisti je medium rare. Biftek u Le Bistrou imao je vrlo snažan okus po karameliziranoj govedini, zamirisao je cijelu terasu, nije imao doslovno ni jednu žilicu, tragove opne ni kolagena, nije pustio ni jednu kap “krvi” i ostao je slasno sočan.

Poslužen je, naravno, na vrućem tanjuru a za ocjenu pet plus nedostajala je jedino krupna sol. Biftek u Le Bistrou je i nutricionistički optimalan, jer se uz njega ne poslužuju teži ugljikohidrati nego glazirano povrće. Možda bi bilo zgodno da se ovom odlično definiranom tanjuru doda i zdjelica bearneisea, iz čisto običajnih razloga: steak s bearneiseon standardno je jelo francuske bistronomije.

Steak smo polili s par kapi snažne i elegantne Belićeve Buže, a uz njega smo pili Decanterov zlatni Lagunin Castello iz 2016. jedan od najboljih hrvatskih crnih cuveea uopće. Le Bistroov biftek, koji košta 195 kuna, zasad uvjerljivo vodi u našem natjecanju za najbolji zagrebački biftek. Podsjetimo da u obzir uzimamo isključivo odreske od bifteka (filea, pisanice) a niti jedan drugi steak.

numanthia-toro

Ime pobjednika natjecanja za najbolji zagrebački biftek objavit ćemo početkom studenog. Zagrebačka MIVA pobjedničkom će chefu darovati buteljku Numanthie Toro, glasovitog španjolskog crnog vina koje se sjajno slaže s pečenom govedinom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.