Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dok se većina hotela zatvorila, San Rocco je i ovog vikenda pun. Jedan od razloga mogao bi biti ovaj tartuf

Hoteli u Dalmaciji davno su se zatvorili. I brojni restorani. Hoteli u Istri prešli su, ranije nego inače, u zimski radni ritam, što znači da većina hotela i Rovinju i Poreču ne radi, dok se sobe u luksuznom Grand Parku nude za četvrtinu ljetne cijene.
Mali San Rocco u Brtonigli prošlog je vikenda bio pun do zadnje sobe.

“I ovog ćemo vikenda biti puni,” opravdano ponosno rekao nam je u četvrtak navečer Tulio Fernetich, utemeljitelj najvažnijeg hrvatskog obiteljskog butiknog hotela. Gospodin Fernetich posezonski uspjeh San Rocca, i to u vrijeme kad korona divlja Hrvatskom, pripisuje domaćim gostima.

San Roccov brudet

Nikad nismo imali toliki postotak domaćih gostiju. Pretpostavljam da je riječ o ljudima, koji su navikli putovati u inozemstvo. Budući da se to sada ne može, biraju nas.” San Rocco planira ostati otvoren cijelu zimu.

Bilo bi dobro kad bi se doradila pravila o potporama za hotele, jer sad ispada da oni, koji dobro rade ne mogu dobiti ništa. Mislim da bi trebalo stimulirati i one hotele, koji ostaju otvoreni cijelu godinu. Smatram da je naša dužnost , i prema lokalnoj zajednici, i prema stalnim gostima, i prema istarskom i hrvatskom turizmu, da radimo cijelu godinu. Bilo bi korisno kad vi Vlada to bar donekle stimulirala.” kaže gospodin Fernetich.
San Rocco je, koroni i lošem vremenu usprkos, pun svakog vikenda zato što je veoma dobar do odličan u svim segmentima svog posla.

Kad je o riječ o servisu Fernetich njeguje zaista jako visoke ugostiteljske standarde : San Roccovu gosti osjećaju se ugodno i relaksirano. Sobe su vrlo dobro uređene, a neke ozbiljno luksuzne, bar spada među mjesta s najtoplijim ambijentom u Hrvatskoj dok je restoran primjer klasičnog lokalnog i sezonskog fine dininga.

Jučer su tako u San Rocco stigla prva dva velika. zaista intenzivna ovosezonska bijela tartufa, koja su ne samo cijelu blagovaonicu , nego i cijelo prizemlje hotela pretvorili u parfumeriju prepunu plemenitih zemljasto šumskih mirisa.
Osim tartufima , San Rocco se sinoć istaknuo i jako finim brudetom, koji je sadržavao čak i pauka,

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.