Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sinoć su u Esplanadi predstavljeni Korlati iz 2016. David Skoko novi je ambasador brenda

korlat-skoko

Sinoć je u Esplanadinom fine dining restoranu Zinfandel’s održana svečana večera u povodu predstavljanja nove berbe Korlata, najprodavanijeg crnog buteljiranog vina u Hrvatskoj. Badelov glavni enolog Dubravko Ćuk istaknuo je kako je berba 2016. bila gotovo idealna, što se vidi u vinima. Naš je favorit među novim Korlatima Cabernet Sauvignon, pun zrelih tanina, nevjerojatno svježih i čistih primarnih sortnih aroma. Ovaj cabernet ima ispred sebe još dvadesetak godina dozrijevanja.

korlat-dubravko-cuk
Badelov glavni enolog Dubravko Ćuk

Gospodinu Ćuku najviše se, pak, sviđa Korlat Merlot, koji zaista jest vrlo zreo i sočan, ali s ponešto netipičnom mirisnim nijansama koje vuku prema toplim začinima. Syrah iz 2016. uobičajeno je bogat i već sad elegantan. 

Poslije kolekcije monosortnih Korlata, kušali smo i Cuvee Supreme iz 2013. godine. Radi se o vrlo intenzivnom, raskošnom vinu koje također odlikuje uzorna svježina, koja je definitivno postala trademark Korlata, jednog od najspektakularnijih dalmatinskih vinograda.

korlat-jelo

Šestoslijedna večera Ane Grgić bila je puna tamnih i toplih jesenskih okusa i aroma; predjelo od vrganja i goveđi obrazi u umaku od crnih trubača ostavili su posebno snažan dojam. Badelova večera za novu berbu Korlata označila je ujedno i privremeni oproštaj chefice Grgić od Esplanade. Gospođa Grgić, naime, uskoro treba roditi djevojčicu. U Esplanadu bi se mogla vratiti na ljeto ili početkom jeseni iduće godine. Korlat je u srijedu u Zinfandel’su predstavio i nove ambasadore branda; riječ je o chefu Davidu Skoki svjetskoj prvakinji u ronjenju Mireli Kardašević i glazbeniku Ivanu Dečaku.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.