Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Potpuno je jasno da će Stožer morati odustati od pravila o 4 kvadratna metra

strajk-zagreb

Reakcije većine ugostitelja na jučerašnja nova epidemiološka pravila poslovanja uglavnom su negativne. Opravdano negativne. Vedran Jakominić, sindikalni i ideološki lider kvarnerskih ugostitelja, te je mjere jutros nazvao izdajom, dok ih je mali zagrebački street food lokal La Štruk proglasio novim lockdownom.

Nesporno je da su neke od mjera, kao što smo i jučer napisali, posve neodržive. To se prije svega odnosi na odredbu o četri kvadratna metra po gostu i na odredbu o razmaku od tri metra između dva stola

Prva je mjera potpuno neodrživa, jer faktički zatvara sve male lokale, od kafića do street food i fast food restorana. Druga mjera onemogućuje posao za barem 90 posto restorana. Dakle, Stožer mora hitno odustati od te dvije mjere. One ne samo da zaista predstavljaju svojevrsnu obnovu lockdowna, nego su i duboko nepravedne i licemjerne.

Zašto su masovna vjerska ukupljanja dopuštena, dok se od kafiča traži četri kvadratna metra po osobi? Stožer je u panici zbog sad već vjerojatno eksponencijalnog rasta novozaraženih, pa mora nešto poduzeti.

A najstrože se mjere primjenjuju protiv ugostitelja, jer oni nisu kadri organizirano štititi svoje interese, o čemu je posvjedočio ne baš uspješni štrajk u Zagrebu održan prošlog četvrtak. Brojni štrajkbrejkeri uvjerili su Vladu da se ugostitelji nikad neće ozbiljno pobuniti protiv vlasti. Pa je Vlada odlučila pokazati da se maltretiranjem ugostitelja navodno bori protiv epidemije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.