Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

I ugledni barmen Darko Uremović odlazi iz lošinjske Jadranke

darko-uremovic

Darko Uremović jedan je od najboljih hrvatskih barmena. Uremović je hodajući leksikom jakih pića, autoritativni mentor, koji je odgojio više danas uspješnih barmena, i maštoviti ali disciplinirani miksolog, u čijim smo koktelima godinama uživali.

Darko Uremović, glavni barmen lošinjskog five star hotela Bellevue, odlazi iz Jadranke s 31. listopada ove godine. Uremović u Bellevueu nije bio samo šef velikog bara, nego i šef servisa, koji je nadzirao kako radi osoblje u raznim dijelovima hotela; od restorana i bara na bazenu, pa sve do klinaca koji su na plaži gostima raznosili suncobrane i ležaljke. Kao čovjek jako visokih profesionalnih standarda, potpuno posvećen ugostiteljskoj industriji, Uremović je zaslužan za prilično visoku razinu servisa koju je Bellevue uspio postići.

Iz Jadranke su, dakle, otišli glavni sommelier Kristijan Merkaš i glavni barmen Darko Uremović, što za njih dvojicu nije osobiti problem, jer će lako naći posao kao konzalteri. Međutim, prilično je neobično da hotelska industrija stalno govori o manjku ozbiljnih profesionalaca, dok se istodobno pojedine velike kuće rješavaju svojih najkompetentnijih ljudi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.