Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Uz maske, Stožer je donio niz novih mjera za ugostitelje. Neke su posve nerealne

konobar-maska-1

Nacionalni stožer Civilne zaštite danas je objavio skup novih epidemioloških mjera za kafiće i restorane. Uz obvezu nošenja maski u zatvorenim ugostiteljskim prostorima, što je neugodnost kojoj se naprosto moramo prilagoditi, Stožer je donio par posve nerealnih odluka.  Najgora je svakako mjera o trometarskom razmaku između stolova.

Kad bi se restorani zaista držali te mjere, skoro svi bi se morali zatvoriti. Zaista je nevjerojatno da Stožer usprkos stalnim kontaktima s ugostiteljima i dalje vuče poteze koji su tehnički neostvarivi. Četiri kvadrata po gostu također je sasvim sporna odluka kad je riječ o kafićima, dok je radno vrijeme do 24 sata zapravo ispravna odluka u sadašnjoj situaciji, s iznimkom svadbi. Ne može se očekivati da se svadbe prekidaju u ponoć. Ako je to jedina opcija, možda ih je bolje zabraniti.

Jasno je da dolaskom lošeg vremena ulazimo u vrlo teško razdoblje borbe s epidemijom. Međutim, posve je kontraproduktivno i licemjerno tvrditi da lockdowna neće biti, a donositi odluke koje su po učinku gotovo jednake lockdownu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.