Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sommelier Kristijan Merkaš ovog je ljeta napustio hotelsku kuću Jadranka

kristijan-merkas

U proteklih se nekoliko godina lošinjska Jadranka nametnula kao najambicioznija hrvatska hotelska tvrtka kad je riječ o gastronomiji i vinima. Jadranka je organizirala senzacionalne vinske vikende na kojima su sudjelovali velikani svjetske vinske industrije poput Charlesa Chevaliera, dugogodišnjeg direktora Chateau Lafitea  s kojim smo lani imali čast večerati u restoranu Alfred Keller hotela Alhambra.

Jadranka je u svojim luksuznim hotelima razvila uvjerljivo najkompetentniji vinski program unutar domaće hotelske industrije. Jadranka je i upmarket restoranima poput Matsunokija i Alfreda Kellera postavila nove gastronomske standarde za hrvatsku hotelsku scenu, dok je u restoranima srednjeg ranga držala iznimno visoke kriterije u kvaliteti sastojaka.

U Jadrankinom usponu u sam vrh hrvatskog svijeta ozbiljne hrane i velikih vina, jednu od pivotalnih uloga odigrao je zagrebački sommelier Kristijan Merkaš. Merkaš (na naslovnoj fotografiji lijevo s Edijem Simčičem) zaslužan je i za iznimno dobre Alhambrine i Bellevueove vinske karte, kao i za zaista briljantne vinske vikende koji su se održavali u Alhambri uoči početka pune sezone. Osim toga, gospodin Merkaš obavljao je čitav niz dnevnih, operativnih poslova vezanih uz Jadrankin F&B, a uskakao je i na dužnosti koje ne spadaju u okvir hrane i pića .

Višekratno smo se uvjerili da je Merkašov radni dan u Jadranki trajao između 16 i 18 sati. Kristijan Merkaš napustio je Jadranku početkom srpnja ove godine, nezadovoljan usmjerenjem tvrtke poslije kadrovskih promjena u njenom vrhu, koje su se dogodile prije korone i lockdowna. Šteta je za Jadranku što je Merkaš otišao. Bit će još veća šteta ako Jadranka odustane od ambicioznog gsstronomskog i vinskog programa. Prilično je staromodno hotele tretirati samo kao luksuzne nekretnine.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.