Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Engleski ugostitelji tužit će vladu ako ih pokuša ponovno zatvoriti zbog korone

skotska-pub

Englesko udruženje vlasnika pubova i klubova najavilo je da će tužiti britansku vladu ako im zbog novog vala pandemije Covida-19 bude opet htjela zatvoriti lokale.  Premijer Boris Johnson u ponedjeljak je objavio nove nove mjera za suzbijanje širenja virusa. Najavio je tri stupnja mjera, ovisno o širenju virusa, od najblažih koje se svode na sadašnje mjere i zatvaranje lokala iza deset navečer, do najvišeg stupnja koji podrazumijeva zabranu okupljanja u zatvorenim prostorima i zatvaranje lokala. Velika Britanija u ponedjeljak je imala 13,972 novi slučajeva, 50 ljudi je umrlo od Covida-19.

Dođe li do najstrožih mjera, udruženi ugostitelji iz Manchestera će pokrenuti tužbu protiv vlade i tražiti od suda da spriječi novi barski lockdown i natjera vladu da pokaže na kojim znanstveni dokazima temelji nove mjere, piše Reuters. 

Britanski pubovi, barovi i klubovi pretrpjeli su katastrofalne gubitke u lockdownu, a nove mjere mogle bi ih stajati stotina tisuća radnih mjesta.  Incijativu iz Manchestera podržali su Udruženje vlasnika noćnih klubova, Britansko udruženje pivara i pubova, pivovare Jw Lees i Jospeh Holts, kompanija New River Pub i niz vlasnika neovisnih lokala na sjeverozapadu Engleske.  

Ugostitelji su zadužili odvjetnike da prvo pošalju službeni dopis vladi u kojemu traže da se lokali ne zatvaraju. Jednom kad se pokrene sudski postupak, sud može zaustaviti zatvaranje do okončanja postupka. Prema tvrdnjama predsjednika Udruženja vlasnika noćnih klubova Michaela Killa, samo za 3 do 4 posto zaraženih građana utvrđeno je da su se zarazili u lokalima, zbog čega zatvaranje barova, pubova i restorana smatra “vrlo nepravednim.” Nove mjere će, upozorava, imati katastrofalan učinak na klubove i barove koji već pate zbog nedovoljne financijske pomoći države.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.