Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Loša vijest: Večera na selu najgori je reality ikad. Dobra vijest: Više zapravo nije o hrani

vecera-na-selu

Večera na selu vjerojatno je najgori reality program svih vremena snimljen u Hrvatskoj. Evo zašto.

Večera na selu ne okuplja kandidate tipične za reality natjecanja. Ondje nema drugorazrednih javnih osoba, egzibicionista ni očajnika koji raznim, uglavnom konfliktnim akcijama ili seksom  pred kamerama pokušavaju zaraditi neki šesteroznamenkasti iznos i pokoju fotku u medijima.

Ona samim tim ne proizvodi voajerski učinak ulaska u tuđe živote koji je stvorio reality televiziju i koji ima svoju prirodnu unutarnju dramaturgiju, bilo da je riječ o Ljubavi na selu, Farmi ili nečem trećem.

Drugo, Večera na selu više nema temu. Premda se ondje i dalje nešto kuha, uglavnom sve pogrešno, i premda kandidati ocjenjuju kuhanje drugih kandidata, producenti su ove godine odlučili eksperimentirati pa su hranu makli duboko u pozadinu, pokušavajući potencirati karaktere sudionika i njihove međusobne sukobe. Natjecatelji, dakle, čitaju scenarije koji bi trebali izazvati neku trash dramu kojoj je hrana samo povod. No, na RTL-u nikad  nisu bili kadri zanatski dobro napisati takve scenarije, pa na kraju ostaje samo trash bez ikakve drame, napetosti i uvjerljivosti.

Čak je i opravdano ozloglašena serija Krv nije voda relativno ozbiljan uradak u usporedbi s Večerom na selu, novim dokazom da dno ne postoji ni u čemu, pa tako ni u televizijskoj proizvodnji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.