Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebačka MIVA preuzela je maloprodajnu distribuciju Rougiea, čuvenog proizvođača gusjih jetara

rougie-g

Rougie je jedan od najpoznatijih francuskih gastronomskih brendova. Teško je pronaći duty free shop koji ne prodaje Rougie. Jednako je teško pronaći veliki delikatesni dućan u Parizu koji ne drži Rougie Rougie je zlatni standard vrhunskih foie gras, baš kao što je Dom Perignon zlatni standard za vrhunske šampanjce.

Naravno da možete pronači više šampanjaca koji su u pojedinim berbama uzbudljiviji od Perignona, kao što, osobito u Alsaceu i Perigordu, možete pronaći male proizvođače gusjih jetara koji su ekspresivnije od Rougiea. Međutim, i Rougie i Dom Perignon uvijek su izvrsni. S njima ne možete pogriješiti.

Rougie je osnovan 1875.godine u Perigordu, regiji poznatoj po gusjim i pačjim jetrima i po neprijeporno najboljim crnim tartufima. Danas je Rougie velika tvrtka koja prodaje gusja i pačja foie gras u 120 zemalja. Rougieve foie gras počeli smo kupovati na Heathrowu negdje 1994. ili 1995. godine i od tada smo redoviti potrošači.

Rougieva gusja jetra, u bloku najskupljoj varijanti ili kao kao parfait, uvijek su savršene teksture, bez ijedne žilice (čišćenje tovljene jetre od žilica esencijalno je za pripremu foie gras) i s jakim, jedinstvenim okusom koji, medjutim, nije kompromitiran neugodnim aftertasteom željeza i krvi karakterističnim za jeftinije varijante foie gras. Zagrebačka vinska tvrtka MIVA nedavno je preuzela maloprodajnu distribuciju Rougievih proizvoda u Hrvatskoj. U pravo vrijeme, budući da foie gras može biti jedan od najpoželjnijih gastronomskih elemenata božićnih blagdana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.