Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VELIKI USPJEH DALMATINSKOG ŠTRAJKA Oko tisuću lokala danas između 12 i 13 nije radilo. Traže obustavu plaćanja PDV-a do 1. ožujka

restorani-turizam

Udruženje ugostitelja grada Splita i Nacionalna udruga ugostitelja izvijestili su o prilično impresivnom uspjehu dalmatinskog štrajka. Prema njihovim informacijama, danas između 11 sati i 56 minuta i 13 sati, u sklopu akcije 4 minute do 12, nije radilo oko tisuću kafića i restorana u cijeloj Dalmaciji.

Jelena Tabak, predstavnica Udruženja ugostitelja grada Splita, izjavila je kako je zadovoljna masovnim odzivom, ali da je “još zadovoljnija što su i gosti prepoznali važnost akcije i s razumijevanjem prihvatili naše razloge, zbog kojih smo obustavili servis na 64 minute.”

Ugostelji zahtijevaju obustavu naplate PDV a do 1. ožujka iduće godine, uvođenje trajne preferencijalne stope PDV-a na hranu, vino, pivo, kavu, sokove vodu od 13 ili 10 posto i pristup kreditnim linijama HAMAG BICRO za likvidnost, te HBOR-a za investicije. 

Prosvjedne akcije ugostitelja se šire i to s vrlo jakim, neprijeporno opravdanim razlozima. Čini se da je krajnje vrijeme i za štrajk u Zagrebu, premda mnogi zagrebački restorani i kafići u rujnu rade iznad svih očekivanja. U ovom je slučaju ulog mnogo veći od dobrog jednomjesečnog prometa.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.