Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BIRAMO NAJBOLJI ZAGREBAČKI BIFTEK Biftek u Fino & Vino pečen je i prezentiran bez ijedne pogreške

fino-vino-steak

Fino & Vino gastronomski je bistro na uglu Kaptola i Opatovine smješten u podrumu gdje se jednom davno nalazio Lopud velikog Zdravka Perčina. Fino & Vino je jednostavno ali veoma dobro mjesto za meso i za jako, jako ozbiljna vina sommeliera Kreše Šesnića.

Gospodin Šesnić ima prilično sofisticiran ukus, o čemu svjedoči i činjenica da Voerziov Barolo Brunate iz 2003. smatra jednim od najboljih vina koje je probao. Biftek koji smo danas pojeli u Fino & Vino napravljen je doslovno bez ijedne pogreške. Izvana je bio tamnosmeđ ali tek diskretno spaljen. Iznutra je bio savršeno ružičast. Iz bifteka nije procurila ni kap crvenog soka o kojem kolokvijalno govorimo kao o krvi. Biftek, poslužen na vrućem tanjuru, nije imao ni jednu žilicu, a mogao se rezati običnim nožem. Cijela je sala mirisala po efektima Maillardove reakcije. Posebno nas je razveselilo što smo uz ovaj perfektan steak dobili i fenomenalnu Samoborsku muštardu obitelji Filipec. 

Bifteku u Fino & Vino može se prigovoriti jedino nedostatak intenziteta okusa govedine, no to je problem koji Fino & Vino dijeli sa svim zagrebačkim restoranima: simentalka naprosto nije black angus. Biftek u Fino & Vino, koji košta 140 kuna za file od 200 grama s prilogom, ulazi u najužu konkurenciju našeg izbora za najbolji zagrebački biftek. Pobjednika objavljujemo krajem listopada.

numanthia-toro

Ime pobjednika natjecanja za najbolji zagrebački biftek objavit ćemo početkom studenog. Zagrebačka MIVA pobjedničkom će chefu darovati buteljku Numanthie Toro, glasovitog španjolskog crnog vina koje se sjajno slaže s pečenom govedinom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.