Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dobili smo i arapski fast food: u Gajevoj je otvorena Shawerma Arabia

U centru Zagreba nastavlja se trend otvaranja etničkih street food i fast food restorana. Uz venecuelansku Areperu u Preradovićevoj, dobili smo eto i arapski fast food Shawerma Arabia u Gajevoj.

Shawarma je, podsjetimo, omiljeni bliskoistočni street food specijalitet koji podsjeća na turski doner kebab. Radi se o tankim šnitama mesa, originalno janjetine i ovčetine (sad se najčešće koriste piletina i govedina) koje se peku na vertikalnom ražnju pa se serviraju na pitta kruhu ili u raznim wrapovima: zagrebačka Shawerma Arabia koristi tortilje.

Shawarma je osobito popularna u Egiptu, gdje se smatra jednim od najomiljenijih narodnih jela. Shawerma Arabia ima niske cijene, do četrdesetak kuna, cjelodnevno radno vrijeme od sedam ujutro do 11 navečer, prima sve kartice i dostavlja hranu.

Shawerma Arabia nije prvi zagrebački lokal za shawarmu. Koliko znamo, i libanonski Byblos u Teslinoj priprema shawarmu, dok je prije četiri godine Jeffrey Vella u vinskom baru Oranž posluživao briljantnu shawarmu od sabljarke.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.