Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U varaždinskom Palatinu naišli smo na buteljku genijalnog novozelandskog pinota za najmanji novac na svijetu

palatin-g

Craggy Range ugledna je novozelandska vinarija osobito poznata po crnim vinima. Craggy Rangeov Pinot Noir Te Muna iz 2008. godine danas na Wine Searcheru košta oko 350 kuna. U varaždinskom restoranu Palatin upravo smo popili buteljku za 310 kuna.

palatin-servis

Vino je doslovno briljantno; još mlado, zaokruženo, baršunasto, prepuno tamnog voća i onog neponovljivog šarma ozbiljnih pinota. Tek boja odaje godine. Craggy Range više se ne uvozi u Hrvatsku, tako da nam je ovo otkriće na Palatinovoj vinskoj karti zaista uljepšalo dan. Vino je bilo u savršenom stanju, a ultraljubazni konobar dekantirao ga je iznad zapaljene svijeće , kao da smo u pravom fine dining restoranu.

palatin-jelen
palatin-patka

Palatin je veliki restoran, kavana i pizzeria, koji formatom podsjeća na Vinodol. Meni je donekle lokalnog karaktera, s tjesteninom od heljde, patkama, divljači i bučinim uljem i sjemenkama. Porcije su pregoleme.

Naručili smo confit od pačjeg batka u gastriqueu i jelenji file s trgancima od heljde. Patka se topila u ustima, bila je bogata i ugodno slatkasta s hrskavom kožicom, dok je jelen bio izvrsno pečen; jako mekan i zadimljen , sa savršeno crvenim presjekom.

palatin-craggy-range

Palatin se očigledno suočava s određenim problemima; danas nije bilo bifteka, ramsteka ni juhe od vrganja. Sasvim je neobično kad restoran ostane bez bifteka i ramsteka. No, ono što smo probali, premda prezentacijski rustikalno, bilo je zaista jako dobro. Prezasitan ručak s fenomenalnim vinom platili smo 568 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.