Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Stigle su prve mandarine. Zanosno mirišu i koštaju 25 kuna za kilogram

Danas smo na tržnici Kvatrić, kod našeg omiljenog Dalmatinca, kupili prve ovosezonske  mandarine. Premda su još zelene, zanosno mirišu  i nisu kisele. Mandarine smo vidjeli na još dva štanda. Koštaju 25 kuna za kilogram. Mandarine su zaokružile senzacionalnu subotnju ponudu na zelenom dijelu zagrebačke tržnice Kvatrić.

Kraj ljeta i početak jeseni donio je na klupe skoro sve što možete zamisliti: uz šumske borovnice i vrtne jagode, puno je zelenih i purpurnih  smokava, i još više šljiva. Breskve, dinje i lubenice podsjećaju na vrhunac ljeta, a crveni rogovi na ranu jesen i kuhanje ajvara.

Vidjeli smo barem petnaestak vrsta rajčica, kupili smo volujsko srce, dok se bijeli i šareni patlidžani polako pretvaraju u dio standardne ponude. Na klupama kumica iz okolice Zagreba danas, nažalost, nije bilo vrganja, no razne sorte mladog graha potaknule su nas da razmislimo o pomalo neobičnoj verziji zapečenog graha. Posebno je zanimljivo da se na Kvatriću povremeno može kupiti i egzotično povrće uzgojeno kod nas. Gospodin koji nam je prodao habañero i izvrsnu velikolisnu rukolu, na plac je  tako donio i bijele gorke tikvice. Kvatrić je subotom jedno od najspektakularnijih mjesta u Zagrebu. Čak i ako ništa ne želite kupiti, dođite, razgledajte, mirišite i uživajte.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.