Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FLEUR DE MIRAVAL Brad Pitt je predstavio svoj prvi rose šampanjac od 340 eura

brad-pitt-fleur-de-miraval

Brad Pitt i partneri predstavili su prvi rose šampanjac provansalske vinarije Miraval, Fleur de Miraval, od 75 posto chardonnaya i 25 posto pinot noira. Vlasništvo u Miravalu Pitt dijeli s bivšom suprugom Angelinom Jolie, a glavni enolog i suvlasnik vinarije je Matthieu Perrin iz ugledne ronske vinarske obitelji koja proizvodi Chateau de Beaucastel.

fleur-de-miraval

Prema informacijama koje je u utorak objavio Decanter, Brad Pitt je odlučio ukinuti pravilo da se on i Angelina Jolie ne pojavljuju kao lica svojh vina. Glavni razlog je to što je u u nastanku šampanjca upravo on imao jednu od najvažnijih uloga i aktivno je sudjelovao u procesu.

Fleur de Miraval nije samo nova etiketa, nego će se proizvoditi pod posebnom firmom koju su Jolie, Pitt i Perrin osnovali s obitelji Péters, proizvođačima fenomenalnih blanc de blancs šampanjca Pierre Péters. “Ovo nije neko novo celebrity vino nego autentičan projekt,” izjavio je Brad Pitt aludirajući i na Miravalov izvrsni rose. “Fleur de Miraval je vrhunac petogodišnjeg rada, istraživanja i tastinga koji se odvijao u najvećoj tajnosti,” objasnio je Rodolphe Péters, direktor šampanjske kuće. Prvi Fleur de Miraval šampanjci na tržište će izići 15. listopada. “Službena cijena“ je previsokih 340 eura za bocu, što prvi šampanjac Brada Pitta nažalost gura upravo u celebrity bling zonu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.