Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kako bi upravo najavljene epidemiološke mjere mogle utjecati na zagrebački Advent?

fuliranje-2018

Jutarnji list objavio je niz epidemiološki mjera koje bi Vlada mogla uvesti najesen ako se broj novozaraženih drastično ne smanji. Te su mjere neusporedivo oštrije od svega što smo vidjeli poslije lockdowna. Primjerice, predviđa se obvezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, uključujući i urede.

Prema nekim drugim izvorima, raspravlja se i o obvezi nošenja maski na otvorenom. Nadalje, predlaže se da se broj uzvanika na svadbama ograniči na trideset. Takva bi odredba prilično teško pogodila catering segment restoranske industrije koji je ionako najteže stradao zbog epidemije. Treće, mogla bi se uvesti ograničenja okupljanja na javnim mjestima. Uvede li se takvo ograničenje, svi ulični food festivali, a osobito zagrebački Advent, pretrpjet će ozbiljne posljedice.

Ograničenje okupljanja na otvorenom podrazumijeva da će se Advent morati odvijati na bitno većem prostoru nego dosad, s većim razmakom između kućica i stolova. Kako se Strossmayerov trg, gdje se održava Fuliranje, najvažnija adventska gastromanifestacija, nikako ne može povećati, jasno je da će, ograniči li se javno okupljanje, na Fuliranju moći sudjelovati bitno manje ugostitelja. Isto vrijedi i za Gradec, Tomislavov trg i druge popularne adventske lokacije.

Budući da Advent ugostiteljima donosi prilično velik priljev gotovine, malotko će dobrovoljno odustati od sudjelovanja na Adventu. Čini se, stoga, da bi ove zime borba za adventske kućice mogla biti još uzbudljivija nego prijašnjih goduna, kad je raspodjela kućica izazvala pozornost USKOK-a.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.