Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

A gdje je ministrica turizma?

nikolina-brnjac

Da je Hrvatska sada u ratu, ministar obrane i načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske bili bi dva sata dnevno na televiziji objašnjavajući građanima što se događa i što možemo očekivati. Da Dalmacijom haraju šumski požari, ministar unutarnjih poslova i zapovjednik Vatrogastva svaki bi slobodan trenutak koristili da komuniciraju s javnošću, jer je to dio njihova core businessa.

Kad nam je došao prvi val epidemije, ministar zdravstva Vili Beroš nije se skidao s televizije, radija i portala. Hrvatski turizam upravo prolazi kroz krajnje traumatično razdoblje . Poslije dobrog srpnja i fenomenalnog početka kolovoza, hrvatski se turizam zbog poznatih razloga upravo suočava s masovnim egzodusom stranih turista. A gdje je ministrica turizma Nikolina Brnjac?

Zadnji njen veći javni istup zabilježili smo u subotnjem broju Slobodne Dalmacije, kad se u PR intervjuu hvalila uspješnom turističkom sezonom koju je pripisala dobroj epidemiološkoj situaciju. Taj je intervju izašao dan nakon što smo zabilježili 208 novozaraženih i dan nakon što nas je Austrija, poslije Italije, stavila na crvenu listu. Otprilike u isto vrijeme gospođa Brnjac pojavila se na televiziji. 

U zadnja dva dana hrvatski se turistički promet dramatično smanjio. U takvim okolnostima ministrica turizma mora biti svaku slobodnu sekundu u medijima, objašnjavajući što možemo učiniti, koji su naši naredni potezi i kako se ovi masovni odlasci iz Hrvatske odražavaju na poslovne planove naše turističke industrije, na bilance velikih i malih turističkih tvrtki, na broj radnih mjesta u sektoru i na projekcije za iduću godinu.

Ministrice, međutim, uglavnom nema u javnosti zato što ona ne o svemu tome ne zna ništa. A ne može ni znati kad ju je premijer Plenković, tko zna zašto, natjerao da preuzme resor kojim se nikad nije bavila.

Gari Cappelli nije bio dobar ministar turizma. Ali u usporedbi s Nikolinom Brnjac, Cappelli je bio ozbiljan i odgovoran čovjek koji, uvjereni smo, nikad ne bi preuzeo Ministarstvo obrane ili Ministarstvo zdravstva.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.