Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bivši ministar turizma Veljko Ostojić predlaže dvije grupe poteza za spašavanje sezone

veljko-ostojic

Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma i bivši ministar turizma, jučer je u intervjuima za Glas Istre i Dnevnik HRT-a iznio konkretne prijedloge za spašavanje i pridužetak turističke sezone, koja je ozbiljno kompromitirana porastom broja oboljelih i odlukama austrijskih i talijanskih vlasti da praktički zatvore granice za putnike koii dolaze iz Hrvatske.

Gospodin Ostojić smatra da se sada važno koncentrirati na dvije grupe poteza. Prvo, na svim našim emitivnim tržištima svim mogućim komunikacijskim kanalima trebamo agresivno objašnjavati da je epidemiološka sutuacija u Istri i na Kvarneru i dalje vrlo stabilna i sigurna: “Stanje s koronom u Istri mnogo je bolje nego u Sloveniji.” kaže Ostojić.

Bivši ministsr turizma smatra da je presudno zadržati njemačko i slovensko emitivno tržište, jer nam iz Njemačke i Slovenije dolazi daleko najviše gostiju. Bilo bi katastrofalno kad bi Njemačka i Slovenija donijele iste restriktivne odluke prema Hrvatskoj kao Austrija i Italija . Drugo, Ostojić se zalaže za hitno uvođenje strožiih epidemioloških mjera: “Prije samo mjesec i pol dana epidemiološka je situacija bila naša najveća turistička prednost, da bi sad postala naš najveći turistički problem. Broj zaraženih treba što prije svesti ispod 50 dnevno i zatim držati brojke na toj razini,” smatra direktor Hrvatske udruge turizma

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.