Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Brnjac kaže da može biti ministrica turizma jer je i Ministarstvo vanjskih poslova sudjelovalo u pomoći turizmu

nikolina-brnjac

U redu, znamo da ovaj naslov zvuči nelogično, nerazumljivo i pomalo psihodelično. Ali riječ je o doslovnom citatu iz intervjua što ga je Novoj TV dala nova ministrica turizma Nikolina Brnjac. Podsjetimo, imenovanje gospođe Brnjac za ministricu turizma iznenadilo je javnost, jer ova prometna stručnjakinja koja je radila kao državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova, dosad ni na koji način nije bila povezana s turističkim sektorom. Stoga je novinarka Nove TV jučer pitala gospođu Brnjac kakve su njene kompetencije za dužnost ministrice turizma. Evo odgovora.

Brnjac: “Mi smo sada, što se tiče turizma, u izrazito teškoj sutuaciji. Kad pogledate brojke one jesu dobre, ali bi mogle biti i bolje. Moramo voditi računa o svim epidemiološkim mjerama. I zahvalila bih svima koji se pridržavaju epidemioloških mjera. Ono što je turističkom sektoru sada važno jest instrument za oporavak i otpornost.”

Nova TV: ” Zašto mislite da biste bili dobra ministrica? “

Brnjac ” Upravo zato što možemo provući niz projekata kroz višegodišnji financijski okvir. Sad nam je prilika da aplicirano kroz što veći broj projekata u turističkom sektoru kroz održivi turizam, da radimo na produžetku sezone na obali i na kontinentu.”

Nova TV “Konkretno, koje su vaše kompetencije za ministricu turizma?”

Brnjac” Ja sam dosad zastupala rad Vijeća 27 članica u Europskom parlamentu, ne samo Hrvatske, već i ostalih država članica. Na taj način Europska komisija daje prijedkoge, i mi smo pratili što se događa u svim resorima, pa tako i u turizmu.”

Nova TV “Ali kakve to veze ima s turizmom?”

Brnjac “Kao prvi paket mjera, drugi paket mjera…svi koji su prolazili u turističkom sektoru, prolazili su i kroz naše ruke. To je bilo i kroz Ministarstvo vanjskih poslova, samim tim su prve mjere i druge mjere pomogle turističkom sektoru da doživi ovakvu sutuaciju, kakvu sada ima,” zaključila je Brnjac.

Znalo se, naravno, da gospodja Brnjac ne zna ništa o turizmu, no nije se znalo da je baš toliko neartikulirana. Andrej Plenković u prošloj je Vladi smijenio desetak ministara. Ako premijer prati javne istupe svoje ministrice turizma, bojimo se da ona već predvodi listu kandidata za smjene i u novom Plenkovićevom kabinetu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.