Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jadranom trenutno plovi 120 megajahti, od kojih su neke dulje od 100 metara

flyingfox

Novi list u današnjem broju donosi iscrpan izvještaj o stanju nautičkog  turizma. Koje je više nego dobro. Naime, u prvih sedam mjeseci ove godine stranim je brodovima  izdano 28 tisuća vinjeta, što je oko 60 posto od lanjskih brojki. Hrvatski je Jadran posjetilo 669 jahti dužih od dvadeset metara, što je čak 83 posto u usporedbi s prošlom godinom. No, najviše vesele podaci o megajahtama.

Novi list tvrdi da u našem moru trenutno plovi 120 jahti dužih od 25 metara; neki su brodovi duži od 100 metara, a spominje se i jahta od punih 160 metara. Hrvatski je Jadran zbog epidemije postao utočište megajahti: njihovi se vlasnici i putnici osjećaju sigurno na svojim brodovima, a hrvatska je Vlada omogućila posadama koje često nisu iz Europe, da bez posebnih epidemioloških procedura borave u našem moru.

Navala megajahti na Jadran – Magic Johnson svojim je brodom ovih dana uplovio  u splitsku luku a Flying Fox, najveća charter superjahta na svijetu, u vlasništvu Jeffa Bezosa, usidrila se kraj Šibenika – jedna je od jako dobrih turističkih vijesti. Novi list, međutim, upozorava da megajahte uglavnomne kupuju gorivo u Hrvatskoj, nego odlaze u Tivat po tax free naftu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.