Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Split je zaista solidno pun. Prije par tjedana tome se nitko nije nadao

split

U petak predvečer, poslije vožnje prilično prometnim autoputom stigli smo do izlaza za Split. Gdje nije bilo mnogo vozila. Lagane su se gužve počele stvarati na ulazu u grad, no daleko manje nego lani. Parkiralište Blu Radisson hotela bilo je, međutim, skoro sasvim puno. Kasnije, tijekom večere u Kadeni, reki su nam da je taj veliki resort zauzet skoro do zadnje sobe. Budući da smo htjeli rezervirati prvo u Parku a zatim u Briigu, i da u oba ta luksuzna hotela nije bilo mjesta, čini se da bolji splitski hoteli na vrhuncu sezone rade sasvim pristojno.

Iz Radissona smo se spustili na Rivu gdje je vladala skoro tipična ljetna gužva. Okej, nigdje se nije tražila stolica više, ali Rivom je prolazilo veoma mnogo ljudi koji su uživali u veselom, gotovo bezbrižnom ugođaju. Toliko bezbrižnom da zaista nikoga nije briga za održavanje socijalne distance. U Štoriji smo popili par caša Jacquarta po onoj uistinu poviljnoj cijeni od 76 kuna, istoj kao lani: kokteli koštaju 65, što je kriterije splitske Rive razmjerno jeftino. Kad smo poslije šampanjca taksijem krenuli za Kadenu, uletjeli smo u uobičajenu ljetnu gužvu na maloj i uskoj obilaznici iznad trajektne luke prema gradu. U Kadeni, uglednom, klasičnom restoranu ( prikaz ćemo objaviti sutra) s mnogo mjesta, večeralo je dosta gostiju, uključujuči i jednog od najpoznatijih domaćih poduzetnika nove generacije,.

Kad smo odlazili oko ponoći, u restoranu je bilo još barem dvadesetak ljudi. Na prvi pogled, Split se u špici sezone doista napunio. Stvarne brojke doznat će se za nekoliko dana, i one će, naravno, biti znatno manje od lanjskih. Ali, budimo realni, do prije par tjedana Dalmacija je zjapila prazna. Tako da je gužva u centru Splita i u splitskim hotelima zaista iznimno dobra vijest.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.