Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Laganini je jutros objavio da je ponovo otvoren

laganini-trake

Hvarski restoran Laganini jutros na svojoj Facebook stranici objavio da je ponovo otvoren. Laganini je u svom priopćenju napisao i da želi opovrgnuti “netočne izvještaje portala” o tome kako mu je nadležna Državna inspekcija zabranila rad zbog uzurpacije pomorskog dobra.

Laganini Hvar

Kako bismo stali na kraj netočnim navodima na portalima, ovim putem obavještavamo vas da smo OTVORENI i da je sve laganini :). Vidimo se na Palmižani! 💙

Fotografije sa županijskog portala Pomorsko dobro pokazuju, međutim, Laganinijevu terasu obilježenu trakama na kojima piše Inspekcija-Zabrana korištenja, što dokazuje da su informacije koje su portali objavili pozivajući se izvorno na Pomorsko dobro, zaista točne. Kako se može vidjeti, Državna inspekcije doista je bila zatvorila Laganini. Kao razlog se navodi slijedeće:

laganini-traka2

Inspekcijskim nadzorom Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, provedenim na dijelu pomorskog dobra u uvali Vinogradišće, o. Sv. Klement na Hvaru, utvrđeno je da je vlasnik ugostiteljskog obrta „Laganini“ bez valjane pravne osnove na katastarskoj čestici br. 4068 Hvar, postavio više drvenih objekata koji u naravi predstavljaju kompleks od pet drvenih nadstrešnica sa zaštitom od sunca, namijenjenih usluživanju i konzumaciji hrane i pića gostiju navedenog ugostiteljskog objekta te da je djelomično betonirao dijelove pomorskog dobra u svrhu postavljanja ugostiteljske opreme i obavljanja ugostiteljske djelatnosti bez da je prethodno ishodio koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra.

Na temelju Prekršajnog zakona vlasnik Laganinija dobio je mjeru zabrane poduzimanja određene poslovne aktivnosti, odnosno gospodarskog korištenje pomorskog dobra bez koncesije, koja je i izvršena na licu mjesta postavljenjem službenog znaka i trake s natpisom „Stop inspekcija – zabrana korištenja“. Istodobno je Vijeću za prekršaje Lučke kapetanije Split podnesen optužni prijedlog protiv okrivljenog vlasnika ugostiteljskog obrta „Laganini“.

U izvješću o obavljenom inspekcijskom nadzoru i poduzetim koracima ističe se kako je za ovakav zahvat u prostoru, prethodno potrebno ishoditi koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra, a ne koncesijsko odobrenje za obavljanje djelatnosti ugostiteljstva ili iznajmljivanja suncobrana i ležaljki, o čemu Vijeće za davanje koncesijskog odobrenja mora ubuduće voditi računa prilikom odlučivanja o zahtjevima za davanjem koncesijskog odobrenja.

U protivnom će, kako se ističe, inspekcijske službe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zatražiti provođenje upravnog nadzora na poslovima upravljanja pomorskom dobrom Grada Hvara.

Laganini je jedan od najboljih i najprofitabilnijih hrvatskih restorana. Kao što smo napisali u prethodnom članku o ovom slučaju, nismo sigurni je li usred ionako najgore hvarske sezone od rata naovamo pametno zatvarati najvažniju gastronomsku atrakciju na otoku ako se greška može ispraviti ili izreći financijska kazna. No, Laganini si nažalost i sam ugrožava brend lošom PR politikom i nejasnim demantijima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.