Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Jako Andabak prodaje svoj hotelski biznis

vino-dalmacije-andabak

Jako Andabak prodaje hotelsku grupu Sunce hoteli za 150 milijuna eura, javlja poslovni portal Lider pozivajući se na izvori s turističkog tržišta. Za prodaju se za navedenu ciftu sprema 12 hotela i 50 posto udjela u bračkom aerodromu. Andabak je, tvrdi dalje Lider, prodaju počeo pripremati prije pandemije korona virusa pa ovogodišnji lošiji rezultati ne igraju bitnu ulogu u procesu.

U portfoliju Sunce hotela uglavnom su hoteli koji su, nakon što ih je preuzela Andabakova tvrtka, donekle preuređeni a ponuda je ostala u nižem srednjem rangu, prilagođena masovnom turizmu.

Prema medijskim informacijama, potencijalni kupac bila je jedna singapurska tvrka ali te je pregovore zaustavila pandemija. Oko 30 posto udjela u Sunce hotelima drže mirovinski fondovi koji koliko se zna ne žele preuzeti biznis. Navodno se pregovara samo sa stranim fondovima. Uspješna prodaja Sunce hotela bila bi najveća transakcija u turizmu nakon prodaje HUP-a Anđelka Leke, navodi Lider. Jako Andabak nije javno komentirao ove informacije.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Jako Andabak prodaje svoj hotelski biznis

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min