Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OZBILJNO DOBRA VIJEST Austrija je uvrstila Hrvatsku na listu sigurnih zemalja

granica-turizam

Sutra na snagu stupa nova odluka austrijskih vlasti o pravilima putovanja između europskih zemalja. Austrija je tom odlukom uvrstila Hrvatsku u skupinu sigurnih država. To konkretno znači da Austrijanci, koji su boravili u Hrvatskoj, pri povratku u Austriju ne trebaju pokazati negativan test na Covid-19 niti moraju ići u samoizolaciju.

S obzirom na činjenicu da su Austrijanci, uz Nijemce i Slovence najbrojniji naši ovogodišnji gosti, riječ je o uistinu odličnoj vijesti za hrvatski, a osobito istarski i kvarnerski turizam. Odluka austrijske Vlade svjedoči o dramatično različitim epidemiološkim kriterijima unutar Europske Unije. U istom tjednu u kojem nas je Nizozemska stavila na narančastu listu i pozvala svoje građane da prekinu boravak u Hrvatskoj, Austrija je  Hrvatsku proglasila sigurnom zemljom.

Budimo ozbiljni, ovdje se ne radi samo o epidemiologiji nego i o politici. Naime, krajem svibnja, dok u Hrvatskoj uopće nije bilo korone, Austrija je aktivno obeshrabrivala svoje građane da putuju u Hrvatsku. Danas, kad nažalost imamo nedopustivo visoke brojke novozaraženih, Austrija nas je svrstala u skupinu sigurnih zemalja, što znači da je hrvatska diplomacija odradila veoma dobar posao u Beču, ali nažalost nije uspjela odraditi jednako dobar posao u Haagu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.