Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Spar se ovih dana pohvalio rastom izvoza hrvatskih proizvoda kroz Sparove dućane u inozemstvu

spar-heinzelova

Trgovački lanac Spar danas je objavio podatke o prilično visokom rastu izvoza hrvatske robe kroz Sparove trgovine u susjednim zemljama. Spar kaže kako su hrvatski proizvođači putem Sparovih supermarketa izvezli proizvode vrijedne 48 milijun eura, i to u Italiju, Austriju , Mađarsku i Sloveniju, što predstavlja rast od 14 posto  u odnosu na lanjsku godinu, i to sve u epidemijskim okolnostima.

Porast prodaje hrvatske robe u Sparovim dućanima u Austriji iznosi 32 posto, u Sloveniji 16 posto a u Italiji 10 posto. U izvozu najviše sudjeluju velike hrvatske tvrtke kao što su Podravka, Kraš, Dukat, Gavrilović i Cromaris. Dobro se izvoze i Ziganteovi proizvodi od tartufa. Postotno gledajući, apsolutni je rekorder Teta Violeta, čija je papirna konfekcija u autrijskim Sparovima, zabilježila rast prodaje od 159 posto.

Zanimljivo je da je Hrvatska gospodarska komora danas objavila vijest o rastu izvoza hrane iz Hrvatske u prva četiri mjeseca, i to za pet posto, što je također vrlo dobar rezultat u sadašnjim okolnostima. Uvoz hrane u istom je razdoblju porasatao za samo 1 posto, što sugerira da se hrvatska prehrambena indsutrija prilično solidno snašla u epidemijskim uvjetima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.