Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovo stvarno treba zabilježiti. Ministarstvo turizma postaje dio Ministarstva kulture?

sibenik

Maločas smo na dnevnicima nacionalnih televizija čuli najnevjerojatniju vijest dana i tjedna. Čini se, naime, da Ministarstvo turizma u novoj hrvatskoj Vladi postaje dio Ministarstva kulture. Zaista ne znamo je li moguće zamisliti bilo što apsurdnije. Turizam je visokoprofitabilna industrija koja okreće tridesetak milijardi kuna godišnje, i koja uz sebe veže prehrambenu, vinsku, trgovačku i marketinšku industriju, plus Hrvatske ceste, Croatiu Airlines, Jadroliniju i autobusne prijevoznike…

Ministarstvo kulture bavi se, s druge strane, neprofitnim ili niskoprofitnim djelatnostima. Kakve veze, pobogu, Ministarstvo kulture može imati s turističkom i ugostiteljskom industrijom? Novinari su dosadašnjeg ministra turizma Garija Cappellija pitali što on misli o svemu tome. Siroti Cappelli promrmljao je kako je jedino važno da turizam ostane zastupljen u Vladi.

Ako Ministarstvo turizma doista postane dio Ministarstva kulture, Gari Cappelli ostat će zapamćen kao najgori ministsr turizma u hrvatskoj povijesti. Ne zato što se ne razumije u turizam, nego zato što se iz čistog opotunizma nije usuđivao suprotstavljati odlukama koje su upropaštavale hrvatsku turističku i ugostiteljsku industriju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.