Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VRLO LOŠA VIJEST Bild je jučer objavio tekst o epidemiji s naslovom Slijedi li upozorenje za Hrvatsku?

bild-korona

Bild je uvjerljivo najčitaniji njemački medij. Tiskana izdanja Bilda ove se godine prodaju u oko 1,3 milijuna primjeraka dnevno. Bild na internetu još je mnogo utjecajniji. Samo u prvom kvartalu 2020. godine Bildove su  web stranice zabilježile  više od 509 milijuna posjeta. Bild je, dakle, nemjerljivo značajan u stvarnom, svakodnevnom životu njemačkih građana. Bild je jučer objavio veći članak o  eksploziji epidemija Covida 19 na prostorima bivše Jugoslavije.

Glavni naslov glasi: Slijedi li Hrvatskoj upozorenje, a članak je ilustriran idiličnom ljetnom fotografijom s neke od jadranskih plaža. Bild je tabloid. Jedna od značajki tabloida jest da velik broj njegovih čitatelja čita samo naslove i druge elemente opreme teksta. A Bildov naslov  jasno sugerira da Nijemci ne bi trebali putovati u Hrvatsku.

Bild je svoj članak protiv hrvatskog turizma objavio prije jučerašnjih 116 i današnjih 138 novozaraženih, što znači da uskoro možemo očekivati poplavu medijskih priloga o tome da je Hrvatska zdravstveno opasna i da u Hrvatskoj ne bi trebalo ljetovati. Što bi, naravno, moglo značajno utjecati na rezultate turističke sezone.

Imidž Hrvatske kao opasne i zaražene zemlje izravna je posljedica Vladine politike nečinjenja. Vlada je mogla suzbiti sadašnju epidemiju, kao što je uspješno suzbila epidemiju u ožujku i travnju. Međutim, Vlada nije poduzela ništa. I ove nove mjere zapravo su kozmetičke naravi. A cijenu Vladinog nečinjenja i uvođenja švedskog modela plaća turistička industrija, najvažniji segment hrvatskog gospodarstva.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.