Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hoće li roboti koji slažu jela zamijeniti buffete zabranjene zbog korone?

sally

Švedski stolovi i buffet posluživanje hrane među prvima su nestali iz restorana i hotela kad smo počeli živjeti s korona virusom. Ako je suditi po novim statistikama o širenju pandemije, neće se tako brzo vratiti. Stoga sve više supermarketa i samoposlužnih restorana razmišlja o alternativama. Restoran koji se temeljio na buffetu ne može tek tako uvesti a la carte servis jer to remeti njegov poslovni model i podiže cijenu jela. Mnogi gosti, osim toga, žele sami sastavljati svoja jela i neće se odlučiti na mjesta koja im to onemogućavaju. 

Jedno od rješenja koje ovih dana privlači dosta pažnje je Sally, robot kalifornijske tvrtke Chowbotics koji u kratkom vremenu slaže svježe salate prema željama gostiju. Može se postaviti bilo gdje i dovoljno ga je jednom ili dva puta dnevno puniti svježim sastojcima. Zapravo je riječ o novoj generaciji automata koji rade na sofisticiranijim mehanizmima i omogućavaju prodaju zahtjevnijih prozvod

a poput nepakiranog svježeg povrća.  S obzirom da se prodaja hrane u samoposlužnim restoranima gotovo prepolovila, uređaji poput Sally mogli bi naći svoje tržište.  Problem je samo u tome što su tako dobro dizajnirani da ih je moguće postaviti bilo gdje, u škole, bolnice, supermarkete, pa će što nekadašnjim buffet restoranima značajno širi konkurenciju. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.