Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Evo zašto je Udruga ugostitelja u krivu oko svadbi: svadbe zaista treba zabraniti

svadbe

Nacionalna udruga ugostitelja jučer je zatražila od hrvatske Vlade da ne zabrani svadbe. Ugostitelji su argumentirali takav zahtjev tezom da će industrija cateringa propasti ako se zabrane svadbe. Ta je teza upravo maligno štetna. Prvo, carering čini manji dio hrvatske restoranske industrije. Drugo, važnije: svadbe su izvor golemog dijela sadašnje epidemije, koja je u brojkama bitno gora od one proljetne.

Svadbe, drugi veći privatni partyji, noćni klubovi i državljani Srbije, Bosne i Kosova (i naši građani koji se vraćaju iz tih zemalja) glavni su izvori sadašnje epidemije. I sve te izvore treba odmah zabraniti i onemogućiti kako bismo spasili i turističku sezonu i cijelu restoransku industriju.

Zabrana svadbi dovest će cateringe u vrlo težak položaj. Ali, ako se svadbe ne zabrane (i ako se ne blokiraju istočne granice) imat ćemo po sadašnjem ritmu rasta zaraze 300 do 500 novooboljelih dnevno. Što će zatvoriti sve restorane i kafiće i uništiti turističku sezonu. Žalosno je da Udruga ugostitelja nije bila kadra prepoznati tu matematiku. 

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Evo zašto je Udruga ugostitelja u krivu oko svadbi: svadbe zaista treba zabraniti

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min