Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo kako porečki taksisti rastjeruju porečke turiste

porec

Vožnja taksijem od centra Zagreba do aerodroma košta izmedju 100 i 120 kuna. Uberom i nešto manje. Centar Zagreba udaljen je od aerodroma desetak kilometara. Porečka riva udaljena je od hotela Marea oko dva kilometra, možda dva i pol. No, vožnja taksijem od rive do Maree, prema taksimetru, košta točno 108 kuna.

Mladom je taksistu bilo neugodno zbog te cijene, pa nije htio uzeti više od stotke. Pokušao nam je objasniti da je slučajno pogriješio put, pa nas je vozio oko grada, te da taksimetar pokazuje visoki iznos zato što se radi o tarifi za osmero, koliko stane u minivan, a nas je bilo samo dvoje.

Taksi je važan dio turističke usluge svake destinacije. Svaka epizoda Bourdainove serije Layover počinje opisom vožnje od aerodroma do grada i preciznim navođenjem cijena. Na Jadranu postoji čitav niz različitih primjera kad je riječ o taksijima. Dubrovački taksisti piratski su skupi, ali je Uber jeftin. Rovinjski i opatijski taksisti uglavnom voze prema zagrebačkim cijenama. Sinoćnji slučaj u Poreču jako nas je iznenadio, jer su cijene u tom gradu inače razumne. Međutim, ovakva politika cijena taksija u Poreču antagonizira i rastjeruje turiste u vrijeme kad se svaka destinacija na Jadranu bori za svakog turista.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.