Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RESPECT Uzorni konobar u porečkom Marconiju rekao nam je da je sva riba u restoranu smrznuta

Konobari katkad čine pola restoranskog doživljaja. Naše današnje iskustvo s konobarom u porečkom Marconiju jako je. i to  pozitivno, utjecalo na dojam o tom prilično velikom restoranu.

Marconi se nalazi odmah kraj Eufrazijeve bazilike, dakle na najvažnijoj turističkoj lokaciji u Poreču. Marconi je tipični turistički restoran opće prakse, s puno raznih konvencionalnih mesnih jela, velikih salata, s posebnom listom pizza i s desetak  ribljih jela, od filea brancina i orade do cijele ribe u soli.

Našeg smo konobara pitali je li bilo koja riba svježa. Gospodin je odmah iskreno odgovorio kako Marconi radi pretežno sa smrznutom ribom, ali da će provjeriti u kuhinji ima li danas bilo što svježe. Kad se vratio iz kuhinje, obavijestio nas je da su apsolutno sve ribe smrznute, uključujući i filee orada i brancina, premda su oni najsvježije smrznuti.

Marconijev konobar nije afektirao, nije se ispričavao i nije izmišljao da evo baš danas zli ribari nisu isporučili svježi ulov kao što bi napravilo otprilike 98 posto njegovih kolega. Profesionalci poput Marconijeva  konobara koji nas je danas posluživao, stvaraju bolju sliku o hrvatskom turizmu, o hrvatskoj restoranskoj industriji i o profesionalnoj etici u tim biznisima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.