Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Decanter će 22. rujna objaviti rezultate ovogodišnjih Svjetskih nagrada

decanter-boce

Decanterove medalja za Svjetske vinske nagrade (Decanter World Wine Awards) dodjeluju se u kasno proljeće. Ove su godine ocjenjivanje i dodjela nagrada odgođeni zbog epidemije, ali nisu otkazani. Još uvijek vodeći svjetski vinski magazin rezultate DWWA za 2020. godinu objavit će 22.rujna. Ocjenjivanje vina trebalo bi se održati u kolovozu, u restriktivnim epidemiološkim uvjetima.

DWWA je jedan od glavnih izvora prihoda za Decanter, magazin s velikim utjecajem ali vrlo malom nakladom (manje od 40 tisuća primjeraka mjesečno za cijeli svijet). Naime, svaki prizvođač mora uplatiti određeni iznos za ocjenjivanje svojih uzoraka. S obzirom na to da u prošle dvije ili tri godine na DWWA stiže oko 17 tisuća vina, radi se o ozbiljnom novcu.

No, uspjeh na DWWA proizvođačima se često itekako isplati. Više hrvatskih vinara reklo nam je da su se zahvaljujući Decanterovim zlatnim medaljama probili na strana tržišta. Zadnjih smo se godina osobno uvjerili kako se pred pojedinim istarskim vinarijama stvaraju redovi stranih kupaca, koji su ondje došli zahvaljujući medaljama s DWWA ili International Wine Challengea.

Prvo hrvatsko zlato na DWWA osvojio je Ivan Enjingi s Venjem iz 1998. godine. U novije vrijeme hrvatske vinarije dobivaju više od stotinjak medalja godišnje, a Hrvatska na DWWA ima i tri suca, sommeliere Sinišu Lasana, Maria Meštrovića i Sašu Špiranca..

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.